G.A.N. Energetikai és Technológiai Kft.

Örökségünk

A cég elődjét 1844-ben alapította Ganz Ábrahám. A későbbi Ganz-gyár már a kiegyezés előtt világpiaci jelentőségű kivételes helyet foglalt el a magyarországi gépgyártásban.

A Ganz vállalatok sikerének kulcsa a jövőbeli keresletet előre látó, hatalmas szakmai tudáson alapuló intuíció, kezdeményezés és a vállalkozó szellem volt.

Az 1946-ban állami tulajdonba került konszernről három évvel később leválasztották a Ganz Villamossági Gyárat és a Ganz Hajógyárat, míg a fő profilt a Ganz Vagongyár vitte tovább.

A Ganz Villamossági Gyár, 1964-től Művek - több vidéki telephellyel gyarapodva - többek között villamos motorvonatokat és generátorokat állított elő.

A gyár elektronikai termékekkel foglalkozó ága nagy utat járt be azóta, hisz mig első terméke 1878-ban egy szénrudas ívlámpa volt, ma már a fejlett technológiák alkalmazását kutatja az anyaghasználat és jármü meghajtások terén.

A 20. Század fordulóján a Ganz volt Magyarország egyik legnagyobb, külföldön lévő gyáregységgel is rendelkező vállalata.

Tisztelegve a gyár hagyományai előtt, hazai szellemi termék hozzáadásával, magyar szabadalmak bejegyzése mellett történik a kutatás-fejlesztés és a gyártás is. Célunk nem kevesebb mint hogy visszaemeljük a köztudatba azt a nevet, mely kiemelkedően meghatározó volt az elmúlt közel 170 évben a magyar ipar és a világ gépgyártásának számára is.